The world is our playground

RTE, Rally och MEA

Ride To Eat

Några lördagar om året kör vi nånstans och träffas och äter en bit: Ride To Eat. Och framför allt, tar ett gruppfoto kl 1600. Platserna är utspridda över landet, och känns det för litet så ordnar IBA UK RTE på sin ö, och IBA Germany RTE på europanivå. Kolla under aktuell info och i Forumen.

Vi brukar också ha medlemsträff i samband med MRRR.

Rally

Rallyn är motorcykelorienteringar över tid. Det ordnas några rallyn om året, som till exempel 12-timmars i Schweiz; 24-timmars Scandinavian Rally växelvis i Sverige och Finland, och 40-timmarsrallyt i UK. Jämna år brukar det vara ett European Rally på 3-5 dagar, och udda år brukar några europeer ta tig över till Orignalet; 10-dagars IronButt Rallyt i USA. Normalt behöver man först vara medlem, innan man får ställa upp.

Under rallyt samlar man poäng genom att hitta till olika platser och ta kort på något som finns i en rallybok. Koordinaterna kommer i GPS-format och det finns många fler punkter än man kan hinna med – och kombinationspoäng, allt beror på hur arrangören ställt uppgifterna. Maximal sträcka och kravställd vilotid brukar gälla, mest poäng vinner. Alla rallyn arrangeras med hänsyn till väg- och förarsäkerhet, och alla deltagare skall uppträda med schysst IBA-anda!

Mile Eater Award

Mile Eater kan enklast beskrivas som “klubben inom klubben”. Här samlas vi som blivit bitna på allvar, gjort flera körningar och gillar att ha mål att sträva efter. Grundkravet är enkelt. Två godkända körningar, sedan kan man söka en “Mile Eater Award”. Sedan finns det förstås en stege att klättra vidare i, mer om detta under länken nedan!

För Mile Eaters tillåts också att start- och stopp-intygen görs med den s.k. Fotometoden istället för med påskrifter av personer. Många tycker detta är att föredra. Alla foton skall vara i jpg- eller pdf-format.

Mile Eater programmet administreras i Sverige av Daniel Duvskog (MEA Platinum). Ansökningar för inträde skickas till me@ironbutt.se