The world is our playground

RTE, Rally och MEA

Ride To Eat

Några lördagar om året kör vi nånstans och träffas och äter en bit: Ride To Eat. Och framför allt, tar ett gruppfoto kl 1600. Platserna är utspridda över landet, och känns det för litet så ordnar IBA UK RTE på sin ö, och IBA Germany RTE på europanivå. Kolla under aktuell info och i Forumen.

Vi brukar också ha medlemsträff i samband med MRRR.

Rally

Rallyn är motorcykelorienteringar över tid. Det ordnas några rallyn om året, som till exempel 12-timmars i Schweiz; 24-timmars Scandinavian Rally växelvis i Sverige och Finland, och 40-timmarsrallyt i UK. Jämna år brukar det vara ett European Rally på 3-5 dagar, och udda år brukar några europeer ta tig över till Orignalet; 10-dagars IronButt Rallyt i USA. Normalt behöver man först vara medlem, innan man får ställa upp.

Under rallyt samlar man poäng genom att hitta till olika platser och ta kort på något som finns i en rallybok. Koordinaterna kommer i GPS-format och det finns många fler punkter än man kan hinna med - och kombinationspoäng, allt beror på hur arrangören ställt uppgifterna. Maximal sträcka och kravställd vilotid brukar gälla, mest poäng vinner. Alla rallyn arrangeras med hänsyn till väg- och förarsäkerhet, och alla deltagare skall uppträda med schysst IBA-anda!

CovidRally 2021

Läget med pandemier och osäkerheten i planering har medfört att det inte ordnats några Skandinaviska 24h-rallyn varken förra året eller i år. För att ge oss alla chansen att både prova på och att göra ett eget Rally, återanvänder vi därför Scandinavian Rally 2016 - det så kallade "Kyrkrallyt"! Rallybok och bonuspunkter finns på länkarna nedan i pdf-format. Dessutom finns alla bonuspunkter också för den som vill planera i t.ex. Garmin BaseCamp, som en GPX-fil att ta hem och importera. Dom tekniska underfundigheterna i samband med detta är en del av... upplevelsen. Det är standard att bonuspunkterna också tillhandahålls i gpx-format, och att det planeras en hel del med dator och program i början av ett rally. Här kan du prova detta helt utan tidspress!

Upplägget för CovidRallyt2021 är i korthet att
- Vem som vill (även ännu-inte-IBA-medlemmar) kan kolla in bonuspunkterna och åka iväg och ta en titt på en av 100 utvalda kyrkor.
- Den som vill lite mer har möjlighet att planera ihop egna körningar, hitta bonuspunkterna, kolla hur planeringen stämmer och få lite känsla för hur det är att MC-orientera i Iron Butt Rally-sammanhang (det lär ju bli ett 24h-rally 2022...)
- Du som redan har ett IBA-medlemskap som är utfärdat av IBA Sweden, kan sätta ihop din egen Specialkörning SS1000Covid. Denna räknas också i meriteringen för MileEater som en Avancerad körning! Aktuella regler tillämpas (uppdatering 2021-05-19).

Rallybok Covid2021
A4 Bonuspunkter
GPX Bonuspunkter

Förenklade regler 2021-06-27:
Det finns inga priser eller pengar att vinna i detta, dock förhoppningsvis en god möjlighet att se sig omkring lite. Först tänkte vi hålla ordning på oss som vill köra, ta in föranmält deltagande osv. Och det har kommit en del frågor. Vi drog oss till minnes den uråldriga visheten - god IronButt-förare reder sig själv (with a little help from some friends…). Så - det är fri körning - åk och kolla kyrkor. Lägg upp en egen rutt (garagetipset är att importera GPX-filen till BaseCamp). Ingen föranmälan, inga kostnader i förväg. Och ett par förtydliganden:

- Reglerna för SS1000Covid framgår i Rallyboken ovan och av aktuell regelsamling (2021-05-19). Ingen föranmälan. Gör din körning och  skicka in till certifiering@ironbutt.se som vanligt.
- Det här med endast förare med IBA-nummer utfärdade i Sverige. COVID-läget verkar bättra sig, men det går inte att utesluta försämringar. Vi vill undvika att locka hit förare från andra länder, som kanske får svårt att ta sig hem igen. Jo, inses att detta bryter mot principen om allas egna ansvar. Nuvarande regler skrevs i våras, vi bevakar läget och funderar på om/när det är läge att öppna för våra vänner i resten av Europa.
- Hur är det med poängen för bonuspunkterna - får vi inga såna? Nej. Poängen är satta utifrån Rallybasens position (i detta fall Södertälje) och det skulle vara missvisande att använda dom nu när alla kör från olika ställen. Och medföra mer jobb att administrera, för några som hellre skulle vara ute och köra själva.

Tipset där är väl att ta sina selfisar vid kyrkorna och lägga upp dom på lämpligt socialt forum efter intresse och förmåga?! :)

Avslutningsvis observeras att Rallybokens alla foton var aktuella 2015... Gör ditt bästa för att hitta rätt objekt till bilden, så försöker vi att efter hand rätta till det som kanske blivit helt inaktuellt.  

Mile Eater Award

Mile Eater kan enklast beskrivas som "klubben inom klubben".

Här samlas vi som blivit bitna på allvar, gjort flera körningar och gillar att ha mål att sträva efter. Grundkravet är enkelt. Två godkända körningar, sedan kan man söka en "Mile Eater Award". Sedan finns det förstås en stege att klättra vidare i, mer om detta under länken nedan!

För Mile Eaters tillåts också att start- och stopp-intygen görs med den s.k. Fotometoden istället för med påskrifter av personer. Många tycker detta är att föredra.
Alla foton skall vara i jpg- eller pdf-format.

Mile Eater programmet administreras i Sverige av Daniel Duvskog (MEA Platinum).

Ansökningar för inträde skickas till me@ironbutt.se

Läs mer om Mile Eater här >